تفاوت هدف‌گیری جغرافیایی (Geo-Targeting) و تعیین محدوده جغرافیایی (Geo-Fencing)

ژئومارکتینگ چیست؟
ژئومارکتینگ (Geomarketing) چیست؟
آوریل 9, 2018
بازاریابی مکان مبنا چیست؟
بازاریابی مکان مبنا چیست؟
آوریل 10, 2018

تفاوت هدف‌گیری جغرافیایی (Geo-Targeting) و تعیین محدوده جغرافیایی (Geo-Fencing)

تفاوت هدف‌گیری جغرافیایی (Geo-Targeting) و تعیین محدوده جغرافیایی (GeoFencing)

تفاوت هدف‌گیری جغرافیایی (GeoTargeting) و تعیین محدوده جغرافیایی (Geo Fencing)

اصطلاحات دیجیتال گاهی اوقات کمی گیج‌کننده می‌شوند. کلمات، معانی متفاوتی دارند و پیدا کردن معنای درست آنها، بسیار مهم است. به عنوان مثال هدف‌گذاری کلمات کلیدی( keyword targeting) را می‌توان پرداخت به ازای هر کلیک، نمایش کلمات اصلی، یا حتی کلمات کلیدی وبسایت به منظور ارتقای سئوی سایت تلقی کرد. پس می‌بینید چقدر گیج‌کننده است!

گاهی اوقات می‌شنوم که دو کلمه هدف‌گیری جغرافیای (Geo-Targeting) و تعیین محدوده جغرافیایی (Geo-Fencing) را به جای هم به کار می‌برند، در حالیکه این دو یکسان نیستند و باید در کمپین‌های بازاریابی دیجیتال به شکلی متفاوت استفاده شوند. اجازه دهید، ابتدا به معنای صحیح آنها بپرازیم.

تفاوت هدف‌گیری جغرافیایی (Geo-Targeting) و تعیین محدوده جغرافیایی (Geo-Fencing)

تعیین محدوده جغرافیایی، به تعیین یک حصار مجازی در اطراف محلی گفته می‌شود که سیستم مکان‌یابی جهانی (جی پی اس) یا آدرس پروتکل اینترنتی دستگاه شما نشان می دهد که درست مانند آدرس مجازی شما عمل می‌کند. مشتریان بالقوه می‌توانند حین وبگردی، تبلیغات داخل در محدوده جغرافیایی را روی صفحه کامپیوتر، تبلت یا موبایل خود مشاهده کنند. یکی از باورهای اشتباه در مورد تعیین محدوده جغرافیایی این است که وقتی داخل این محدود شوید، پوش نوتیفیکیشن(push notifications) دریافت کرده یا پیام متنی به دستگاه شما ارسال می‌شود، که این موضوع دقیق و کارآمد نیست. در واقع تعیین محدوده جغرافیایی، تبلیغات را به شخصی نشان می‌دهد که در داخل شعاع آن محدوده قرار دارد و مشغول وبگردی است؛ به این ترتیب او را در جریان معاملات محلی قرار داده یا فاصله‌ی وی تا موقعیت یک فروشگاه خاص را اطلاع می‌دهد.

با این اوصاف، تفاوت هدف‌گیری جغرافیایی با تعیین محدوده جغرافیایی در چیست؟ منظور از هدف‌گیری جغرافیایی، ارائه تبلیغات به افرادی با معیارهای خاص هدف است یا کسانی که وارد یک شعاع مشخص شده و از تکنولوژی تعیین محدوده جغرافیایی مشابه استفاده می‌کنند. در واقع هدف‌گیری جغرافیایی، روی معیار هدف‌گذاری مصرف کننده خاص مانند جمعیت‌شناسی، رفتارها، علایق و همینطور موقعیت مکانی فرد تمرکز دارد. برای این کار معمولاً به معیارهایی بیشتر از جغرافیای مکانی نیاز است زیرا قرار نیست تبلیغات را به هر کسی که در آن محدوده جغرافیایی قرار دارد، نشان دهید؛ این معیارها باید با معیارهای هدف‌گذاری همخوانی داشته باشند.

هدف‌گیری جغرافیایی و تعیین محدوده جغرافیایی، را می‌توان روی موبایل، تبلت، کامپیوتر و حتی دستگاه‌های بازی مجهز به اینترنت انجام داد. برای اینکه بدانید کدامیک برای بازاریابی شما بهتر است، باید به مشتری هدف خود فکرکنید. در صورتی که می‌خواهید برای همه اقشار سنی و هر نوع سلیقه‌ای تبلیغ کنید، تعیین محدوده جغرافیایی بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. اما اگر قرار است فقط روی جمعیت خاصی از مصرف‌کننده تمرکز کنید، هدف‌گیری جغرافیایی می‌تواند گزینه‌ مناسبی باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در حوزه ژئومارکتینگ، مطالعه کتاب بازاریابی سیستم اطلاعات جغرافیایی (ژئومارکتینگ) را به شما توصیه می کنیم. پس با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *